Nu, domnule corporatist, nu vei fi taxat suplimentar! Vei fi doar impozitat corect.

în #nudezinformarii de

Nu, domnule corporatist, nu vei fi taxat suplimentar. Vei fi doar impozitat corect! Adică, venitul tău nu va mai apărea la excepții în Codul Fiscal, ci va fi taxat ca toate celelalte venituri salariale din România.

Pentru că m-a provocat o prietenă,  haideți, dragi corporatiști și voi cetățeni mai puțini norocoși ai acestei țări, să aflați care este situația:

Așa cum știți, Dragoș Pâslaru, cu a lui vocație selectivă, se dădea de ceasul morții că se va plăti indemnizație de creștere a copilului pentru o persoană care are sau a avut un venit de 40.000 de euro lunar. S-a dat de ceasul morții, dar a uitat să elimine protecția socială acordată unui număr de 36.000 de persoane, care au salariu echivalent a mai mult de cinci salarii medii pe economie (adică mai mult de 3.000 de euro/lună) și care, chiar dacă iau 10.000 de euro/lună sau 20.000 sau 40.000, plătesc CAS și CASS aferent la 3.000 de euro/lună (contravaloarea a cinci salarii medii). Iar angajatorul lor, la fel, plătește CAS, CASS, Fond de risc și șomaj, plafonate ca pentru un venit de 3.000 de euro. A fost o mică șmecherie care a avantajat multinaționala, nu pe voi!
Dacă vi se pare intolerabil, vă invit să abordați piața muncii corporatistă din Olanda, Germania, Austria, Suedia, Norvegia sau chiar UK și să îmi spuneți cât v-au costat aceste contribuții sau impozitul pe venit. Dacă nu, haideți să nu lăsăm manipularea ieftină a celor care habar nu au să facă presă să ne ia mințile.

Pe de altă parte, faptul că se vor plăti contribuții la valoarea reală a veniturilor nu vă afectează pe voi, costurile le suportă multinaționala. Multinațională care, în negocierea cu oricare dintre voi, stabilește pachetul salarial net. Parol!

Dacă vreți, putem comenta pe subiect. It’s free!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*