EP. 0 ~ Cuvânt înainte.

în Curs de Macroeconomie de

Acest îndrumar va acoperi materialul unui curs de bază macroeconomică introductiv la nivel universitar, așa cum este predat din manualele standard de macroeconomie.

Accentul prezentărilor mele este de a explica logica din spatele problemelor cheie din acest curs. Principala mea preocupare este să vă ajut să înțelegeți logica modului de gândire macroeconomică, astfel că accentul se pune întotdeauna pe conceptele-cheie ale fiecărui subiect.

Veți afla ce este PIB-ul, cum se calculează, ce este inflația, ce înseamnă creșterea economică, ce este consumul, ce sunt investițiile, ce înseamnă rata de ocupare a forței de muncă, ce sunt politicile fiscale, ce sunt politicile bugetare, ce sunt politicile monetare, cum se fac corelațiile, care este rolul statului, multe și multe altele, despre care auziți zilnic, dar pe care nu vi le explica nimeni.

Scopul este acela ca voi sa înțelegeți ce înseamnă fiecare noțiune, cum se fac corelatiile, cum trebuie sa funcționeze o economie, care este optimul, astfel încât să fiți greu de păcălit atunci când se rostesc vorbe mari de către, de regulă, oameni mici sau sfertodocți. Sper sa reușesc !


CUPRINS

~ EPISODUL UNU ~
De ce este percepută creșterea prețurilor diferit.


~ EPISODUL DOI ~
Cum se calculează valoarea economiei naționale.


~ EPISODUL TREI ~
Care este situația reală a șomajului.


~ EPISODUL PATRU ~
Inflația.

~ EPISODUL CINCI~
Cererea agregată si oferta agregată.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

*