Datele financiare nu au fost măsluite. Unii sunt pur și simplu iresponsabili și nu au proprietatea termenilor folosiți

în #nudezinformarii de

Sa știți ca dacă nu am avut o reacție la aberația lui Cîțu cu masluirea datelor, asta ar însemna cumva că individul respectiv are dreptate.
Nu, omul dezinformează cu nerusinare, dar ma așteptăm ca ceva oficiali sa îl dea în penal sau sa spună ceva.
Nu exista măsluire de date oficiale.
Dacă ar fi fost, Comisia Europeană ar fi spus acest lucru.
Si nu numai atat, Comisia ar fi prezentat datele “nemăsluite”. Dar ce sa vezi, e plin Eurostat ul de aceleași date ca și cele date de instituțiile românești.
Asta ca să ne lămurim cu fakenews-ul ordinar al acestui politruc.
Ceea ce Comisia a constatat a fost o posibilă amânare la plata a TVA de rambursat în luna ianuarie (sau, ma rog, atypically low in VAT refunds, adică s-a plătit destul de puțin), iar deficitul a ieșit sub 3%, pe metodologia ESA.
Toate statele fac astfel de reglaje și asta se petrece din 2012 încoace de cand Pactul Fiscal este în vigoare sub forma de tratat. Este o chestiune de responsabilitate, până la urmă.
Ce e mișto este că această constatare a Comisiei este din iunie, bazată pe date din 25 martie (nu vi se pare cam mult să faci un raport?) iar functionarii de la Bruxelles fac afirmații sub forma de supozitii(atypically low) dar nu sunt în stare sa spună cât a fost deficitul ESA efectiv.

Asta spune mult despre profesionalismul unora de la Comisie, dar, altădată discutam despre ei.
Amânarea din ianuarie, apasa pe deficitul din 2019, dar astea sunt operațiuni fizice, nu sunt măsluiri.
Masluire ar fi sa faci o operațiune și sa nu o treci în conturile naționale.
După cum observați individul asta Chiparos nu are nici macar proprietatea termenilor ceea ce indica poate indica posibile probleme de ordin psihic.
Amânarea plății tva de rambursat poate fi incorectă fata de procedura de rambursare a TVA, dacă nu au existat și alte motive obiective(cereri multe depuse în decembrie, imposibilitatea verificării legalității și realității operațiunilor etc.) dar este total responsabil fata de angajamentele luate fata de Uniunea Europeană în scopul respectării prevederilor Tratatului Fiscal.
Documentul citat de Chiparos este din luna iunie, dar el îl descoperă acum, din lipsa de subiecte.
Si pentru ca mi-am adus aminte de acest individ, vorbea el de sinecuristi.
A naibii relativitate, ca a uitat sa spună de directorii MFP care fac parte din boardul FGDB(fondul de garantare a depozitelor bancare), sau de consilierul Lucian Croitoru care e ceva șef la astfel de sinecuri sau de alții și alții de prin BNR și nu numai.

Declarațiile de avere ale unor consilieri ai guvernatorului nu apar pe nicăieri public, în timp ce toți ceilalți funcționari sunt numărați și la câte semințe au mâncat.
Eu înțeleg ca sinecuristii care proslavesc doctrina neoliberală sunt sinecuristii buni, iar ceilalți sunt cei rai…
Nu știu cum sa spun, dar banii, prostiile și alte alea pe care le resimțiti în costul vieții, sunt la sinecuristii aia buni ai lui Cîțu.
Slab caracter!
Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*