2019! A new begining!

în Puncte de vedere de

Anul 2019 a fost pentru mine anul unei experiente de tip known-sharing la scara destul de largă pe care am dorit să îl fac cu toți cei cu care am interacționat atât prin intermediul Facebook, dar și prin intermediul publicațiilor online Capital, PSNews, DC Business sau DC News sau edițiilor tipărite ale diverselor publicații, precum și prin intermediul televiziunilor și țin sa le mulțumesc producătorilor, moderatorilor și reporterilor posturilor Antena 3 și Antena 1, dar și producătorilor emisiunilor live de la DC Business pentru extraordinara colaborare pe care am avut-o în anul 2019.

Le mulțumesc, de asemenea, prietenilor din mediul academic care m-au susținut și sprijinit astfel încât explicațiile pe care le-am prezentat sa aibă o fundamentare tehnică solidă.

Această activitate se înscrie în demersul pe care l-am început de ceva timp și anume “Economia pe înțelesul tuturor” și a venit firesc, din nevoia de a explica maselor largi de oameni, realitatea economica dar și noțiunile de baza cu care erau și sunt asaltați zilnic.

Am fost, de multe ori, intrigat de suficienta unor “guru” care apăreau pe la TV sau prin presa și vorbeau panicard despre anumite noțiuni pe care le corelau de situații de moment, fără să le explice, fără să tina cont ca publicul neavizat poate fi pus în situația de a intra în stări psihoză generala pe baza cărora sa se manipuleze cu nonșalanță.

Am spulberat peste 10 mituri false, printre care pe cel al deficitului comercial bazat pe consumul final, cel al consumului bazat pe importuri, cel al deficitelor gemene, cel al cursului valutar, cel al ROBOR, cel al inflației, cel al productivității muncii, cel al banilor trimiși în tara de diaspora, cel al dobânzilor la titlurile de stat, dar și cel al capitalului de tip colonial care ne frământă zi de zi.

Am fost deosebit de impresionat de setea de cunoaștere care exista în societate, de nevoia de a ieși din bezna și manipulare și nevoia de libertate.

A fost un an plin, în care voi, prietenii și cititorii mei, ați fost eroii.
Pentru că voi ați avut răbdare sa ascultați și sa înțelegeți ce vi se întâmplă și de ce vi se întâmplă.

Dacă eram vreun prețios îmi era de ajuns sa nu împart nimic cu nimeni, sa fiu discret, sa îmi vad de viata mea având destul bagaj de cunoștințe pentru a avea un nivel de trai foarte bun.
În prețioșii aceia în care nu m-am regăsit, îi regăsiți pe mulți din societatea noastră, mulți care nu dau doi bani pe voi cei mulți și pe care ii interesează doar soarta lor.
Probabil pe acei prețioși i-am și deranjat destul de tare, dar le recomand sa nu mai fie deranjați.
Eu nu am dușmani. Iar asta e cea mai mare diferență între mine și ei.

Sa se gândească ca un popor nepregătit nu produce valoare adăugată la nivelul la care ar face-o un popor pregătit.

Pe mine m-ați interesat voi!

Iar feed-back-ul a fost deosebit și va mulțumesc!

Ce aș putea să vă doresc pentru noul an?
Să fiți sănătoși și sa iubiți oamenii.
Sa va uitați dincolo de propria familie și sa întindeti o mână de sprijin sau un cuvânt bun oricui din jurul vostru.

Să terminați sa priviți politica precum bătălia între fanii de fotbal. Politica trebuie sa fie rezultatul dorințelor voastre iar niciodată politicienii să nu vă fie idoli. Politicienii trebuie să știe ca trebuie sa facă ce doresc oamenii și nu invers.
Până la urma asta este esența politicilor publice care se nasc, natural, de jos în sus.
Există, evident, și politicieni sau oameni care sa cred buricul pământului.
Va recomand sa le spuneți ca oricât de burici s-ar crede, tot creierul gândește, iar inima pune în funcțiune.
Buricul se taie, la naștere.

Vă recomand să nu mai împărțiți lumea în proști și deștepți. Nu exista asa ceva. Exista oameni instruiți și inițiați și oameni mai puțin instruiți sau inițiați.
Ajutați dacă puteți, nu sunt competitorii voștri ci sunt cei care mâine va pot ajuta, la rândul lor.

Așa cum va recomand sa nu mai fiți într-o perpetua competiție cu ceilalți. Este o competiție falsa.
Singura competiție pe care un om trebuie sa o aibă este cu el însuși, el de azi cu el cel de ieri. Atât.

Despre anul 2020, estimări și prognoze, în curând.

Acum, doar vă mulțumesc și vă recomand să ținem aproape și să încercăm sa fim mai buni, mai profesioniști, mai valoroși.

Să aveți un an cu belșug și liniște!
Voi ajuta cât pot să vi se întâmple lucruri bune!
La mulți ani!
PS: Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*